Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Filé rybí
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 111.7 mg
  • Vláknina 2027.5 mg
  • Vitamín A 2027.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce metlou smícháme majonézu s hořčicí, podle chuti opepříme a osolíme.

  • 2

    Polovinu prolisovaného česneku smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.

  • 3

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem ochuceným česnekem.

  • 5

    Upečené filé podáváme s majonézou s hořčicí, posypané nakrájenou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu