Pečené rybí filé s hořčičnou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 112 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 111.7 mg
- Vláknina 2027.5 mg
- Vitamín A 2027.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce metlou smícháme majonézu s hořčicí, podle chuti opepříme a osolíme.
-
2
Polovinu prolisovaného česneku smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.
-
3
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem ochuceným česnekem.
-
5
Upečené filé podáváme s majonézou s hořčicí, posypané nakrájenou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.