Špenátová frittata se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 450 g Špenát listový mražený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 408.6 mg
  • Draslík 279.8 mg
  • Vláknina 2900.3 mg
  • Vitamín A 2900.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme.

  • 3

    V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova.

  • 4

    Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce.

  • 5

    Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie.

Komentáře k receptu