Čufty
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.125 l Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 298.7 mg
- Draslík 73.3 mg
- Vláknina 880.1 mg
- Vitamín A 880.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, dobře propereme, necháme řádně okapat a poté ji spolu s masem umeleme. Přidáme vejce, sůl, okořeníme, řádně rozmícháme a vytvoříme z ní kuličky ve velikosti vlašských ořechů a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla a kuličky opečeme. Poté zalijeme vodou do výšky čufet, tedy aby byly pouze zakryté.
-
2
Mezitím si z druhé lžíce sádla uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji šťávou z čufet a necháme 10 minut provařit.
-
3
Čufty vyskládáme do nahřáté mísy, omáčku zalijeme větší částí kyselé smetany krátce povaříme.
-
4
Na závěr do omáčky přilijeme žloutky rozkvedlané ve zbytku smetany a již nevaříme, neboť by se nám žloutky srazily.