Jehněčí pilaf s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 386 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 141.3 mg
- Draslík 923.7 mg
- Vláknina 18219.8 mg
- Vitamín A 18219.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Rýži propláchneme. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.
-
2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou masoxového vývaru, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.
-
3
V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.
-
4
Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem z masoxu a krátce zapečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
-
5
Na talíře servírujeme kopečky, které vytvoříme naběračkou, namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.