Jehněčí pilaf s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Houby čerstvé
  • 750 g Jehněčí kýta
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 386 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 141.3 mg
  • Draslík 923.7 mg
  • Vláknina 18219.8 mg
  • Vitamín A 18219.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Rýži propláchneme. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou masoxového vývaru, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.

  • 3

    V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem z masoxu a krátce zapečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

  • 5

    Na talíře servírujeme kopečky, které vytvoříme naběračkou, namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu