Brusinkový kompot z rybízu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 60 g Citrony
  • 100 g Pomeranče
  • 450 g Cukr krupice
  • 250 g Rybíz černý
  • 1500 g Rybíz červený
  • 30 g Cukr želírovací
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 347.2 mg
  • Vláknina 9306.6 mg
  • Vitamín A 9306.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut.

  • 2

    Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky.

Komentáře k receptu