Brusinkový kompot z rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 0 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 347.2 mg
- Vláknina 9306.6 mg
- Vitamín A 9306.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut.
-
2
Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky.