Srnčí kýta s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Cibule
  • 40 g Kompot brusinkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 900 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 1 g Šalvěj sušená
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1 g Koriandr mletý
  • 300 ml Víno červené
  • 500 ml Voda pitná
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Ocet vinný červený
  • 50 ml Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 479 mg
  • Vláknina 7546.3 mg
  • Vitamín A 7546.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso vcelku odblaníme, osolíme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brusinkový kompot scedíme.

  • 2

    V pekáčku roztavíme sádlo s máslem a prošpikované maso osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme 1 dl vody, octem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, špetku tymiánu, přisypeme kořenovou zeleninu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Maso vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky, do pekáčku přilijeme víno, griotku, citronovou šťávu, okořeníme mletým koriandrem, šalvějí, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v 1 dl vody, přidáme brusinky, vrátíme do pekáčku plátky masa a dopečeme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu