Vepřové ledvinky dušené na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1311 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 333.3 mg
- Draslík 268.8 mg
- Vláknina 1428 mg
- Vitamín A 1428 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové ledvinky omyjeme, odblaníme, podélně rozkrojíme a očistíme.
-
2
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, spaříme je několikrát vařící vodou a důkladně je propláchneme.
-
3
V polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme ledvinky, kmín, pepř a zastříkneme vodou. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
-
4
Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Nakonec omáčku přecedíme na ledvinky, osolíme a krátce podusíme.