Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 26 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 577.9 mg
- Vláknina 12191.5 mg
- Vitamín A 12191.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na kousky. Spolu se zázvorem, cukrem a 2 lžícemi vody dáme na pánev a povaříme 2 minuty, jen co se cukr rozpustí. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
-
2
Oříšky nasekáme a promícháme v míse s moukou, cukrem a skořicí, nakonec zapracujeme nakrájené máslo, aby vznikla drobenka.
-
3
Do zapékacích misek dáme porci ovocné směsi, zasypeme ořechovou drobenkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.
-
4
Po vytažení z trouby necháme několik minut odpočinout a podáváme se zakysanou smetanou.