Domácí medové housky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Med včelí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 238.1 mg
  • Draslík 56 mg
  • Vláknina 7510 mg
  • Vitamín A 7510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko, žloutky, 120 g změklého másla, cukr, citronovou kůru, šťávu, med, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

  • 2

    Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vytvarujeme válečky, z kterých vytvoříme uzlíky a dáme je na plech. Necháme ještě 30 minut kynout.

  • 3

    Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 stupních 10 minut, poté ztáhneme teplotu na 180 stupňů a dopečeme ještě 10 minut.

  • 4

    Po upečení housky potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu