Domácí kynuté knedlíky s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Povidla švestková
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 335 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 151.6 mg
  • Vláknina 10326 mg
  • Vitamín A 10326 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko, sůl, cukr, mouku, solamyl a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout. Poté z těsta tvoříme placičky, které plníme povidly a tvarujeme knedlíky. Necháme je ještě 20 minut kynout.

  • 2

    Před vložením do pařáku knedlíky potřeme zespodu a po stranách olejem. V pařáku je paříme 18 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu