Hovězí plec s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 360 g Cibule
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.7 kg Hovězí plec
  • 0.5 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 164.9 mg
  • Draslík 905.8 mg
  • Vláknina 2206.8 mg
  • Vitamín A 2206.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme cibuli nakrájenou na plátky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, několik lístků šalvěje a bobkové listy. Zalijeme olejem a na středním ohni 4-5min zpěníme. Poté vložíme maso a zprudka jej z každé strany cca 4min opečeme. Přidáme kapary, tuňáka, podlijeme octem, vínem a ochutíme solí.

  • 2

    Teplotu snížíme na minimum, zakryjeme a dusíme cca 2hodiny.

  • 3

    Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme teplé.

  • 4

    Ze šťávy vyjmeme koření a propasírujeme. Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité horkou omáčkou.

Komentáře k receptu