Srnčí kapsa plněná
Suroviny
- 600 g Bramborová kaše
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 900 g Srnčí kýta
- 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 130 g Strouhanka
- 2 g Kmín drcený
- 80 g Olej slunečnicový
- 30 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1235 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 462.9 mg
- Vláknina 6091.7 mg
- Vitamín A 6091.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Žampiony a hermelín nakrájíme na plátky. Maso osolíme, opepříme, na každý plátek položíme plátek hermelínu, žampiony osmahneme na másle, okmínujeme, vyndáme z pánve a rozdělíme na hermelín. Plátky masa přeložíme napůl, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme ve vejcích rozkvedlaných s troškou mléka, nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme srnčí kapsy a zvolna smažíme ze všech stran.
-
2
Jako příloha je vhodná bramborová kaše.