Kuře se zelím na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 71 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 322.4 mg
- Draslík 1071.4 mg
- Vláknina 5317.5 mg
- Vitamín A 5317.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme předehřát troubu na střední teplotu. Cibuli nasekáme nadrobno a rozložíme ji do tukem vymazané pečící nádoby.
-
2
Ze sterilovaného zelí slijeme vodu a rozložíme je do nádoby na cibuli. Když je zelí příliš kyselé, propláchneme je pod tekoucí vodou.
-
3
Kuře očistíme, naporcujeme a porce rozložíme na zelí v pečící nádobě, posypeme drceným kmínem, grilovacím kořením a mírně podlijeme vodou. Pečeme při střední teplotě za stálého podlévání, dokud maso nezměkne.
-
4
Takto pečené kuře podáváme horké s vařenou rýží nebo s knedlíky, připravenými z bezlepkové mouky.