Kuře se zelím na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí červené - sterilizované
  • 3 g Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Koření grilovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 322.4 mg
  • Draslík 1071.4 mg
  • Vláknina 5317.5 mg
  • Vitamín A 5317.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme předehřát troubu na střední teplotu. Cibuli nasekáme nadrobno a rozložíme ji do tukem vymazané pečící nádoby.

  • 2

    Ze sterilovaného zelí slijeme vodu a rozložíme je do nádoby na cibuli. Když je zelí příliš kyselé, propláchneme je pod tekoucí vodou.

  • 3

    Kuře očistíme, naporcujeme a porce rozložíme na zelí v pečící nádobě, posypeme drceným kmínem, grilovacím kořením a mírně podlijeme vodou. Pečeme při střední teplotě za stálého podlévání, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Takto pečené kuře podáváme horké s vařenou rýží nebo s knedlíky, připravenými z bezlepkové mouky.

Komentáře k receptu