Toskánská grilovaná zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 50 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 906.4 mg
- Vláknina 17310 mg
- Vitamín A 17310 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 176.4 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé červené papriky omyjeme, osolíme a celé (aby zůstaly šťavnaté) ogrilujeme do tmavohněda. Horké je vložíme do nádoby, přikryjeme fólií, kterou dobře utěsníme. Papriky se orosí a po 10 minutách půjdou dobře oloupat.
-
2
Šalotku oloupeme, osolíme a v dezertním víně povaříme doměkka. Očištěné lilky a malé cukety podélně nakrájíme na plátky přibližně 5 mm silné, z obou stran je osolíme a rovněž necháme 10 minut „vypotit“. Sůl vytáhne vodu, zelenina se bude lépe grilovat a zůstane křehčí. Žampiony Portobello očistíme a na olivovém oleji opečeme doměkka. Plátky lilků a cuket ogrilujeme.
-
3
Houby i zeleninu necháme při pokojové teplotě vychladnout, poté ji pokapeme balsamicovým octem Vecchio a panenským olivovým olejem, přidáme ligurské olivy s peckou a ozdobíme lístky čerstvé rucoly.