Košíčky s houbami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Listové těsto
  • 150 g Sýr Čedar
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 250 g Smrže čerstvé
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 246 mg
  • Vláknina 14975.9 mg
  • Vitamín A 14975.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si upečeme košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru asi 12 cm si vykrojíme 8 koleček. Ze 4 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.

  • 2

    Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. (Na dno trouby položíme misku s vodou 1-2 dl). Pečeme přibližně 6-7 minut téměř dozlatova. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

  • 4

    Omyjeme sherry rajčata. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Očistíme, omyjeme a osušíme čerstvé smrže. Sýr Čedar, smrže s anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme slaninu s lžicí oleje, když se začne škvařit, přidáme houby a vše restujeme asi 1-2 minuty. Přimícháme sýr, petrželku, ochutíme pepřem a pánev odstavíme z plotny. Směsí naplníme košíčky, poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předehřáté na 220°C trouby dopéct. Pečeme asi 3-5 minut dozlatova. Servírujeme je teplé i studené s rajčaty.

Komentáře k receptu