Srnčí sekaná s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 400 g Chléb konzumní
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 60 g Strouhanka
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 5 g Nové koření celé
  • 500 g Vepřový bok
  • 3 g Jalovec
  • 5 g Pepř černý celý
  • 500 g Srnčí maso
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1034 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 502.8 mg
  • Vláknina 1644 mg
  • Vitamín A 1644 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné srnčí maso, vepřový bůček a uzený bůček bez kostí umeleme s cibulí a česnekem na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. Z masového těsta vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podlijeme troškou vody a sekanou poléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, doplníme chlebem a podáváme.

Komentáře k receptu