Srnčí sekaná s uzeným bůčkem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 400 g Chléb konzumní
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 25 g Sádlo škvařené
- 2 g Bobkový list
- 60 g Strouhanka
- 250 g Vepřový bok uzený
- 5 g Nové koření celé
- 500 g Vepřový bok
- 3 g Jalovec
- 5 g Pepř černý celý
- 500 g Srnčí maso
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 124.6 mg
- Draslík 502.8 mg
- Vláknina 1644 mg
- Vitamín A 1644 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné srnčí maso, vepřový bůček a uzený bůček bez kostí umeleme s cibulí a česnekem na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. Z masového těsta vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podlijeme troškou vody a sekanou poléváme vypečenou šťávou.
-
2
Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, doplníme chlebem a podáváme.