Placky z cukety
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Petržel - nať
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 30 g Máta
- 250 g Řecký jogurt
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 637 mg
- Vláknina 5004.2 mg
- Vitamín A 5004.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do misky spolu s kypřícím práškem a solí do misky. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme olivový olej, za stálého míchání podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo hladké řidší těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a na 30 minut necháme na studeném místě vykynout.
-
2
Cuketu umyjeme, spolu s česnekem nastrouháme na hrubém struhadle, mátu nakrájíme, petržel nať nasekáme a vše zlehka zapracujeme do vykynutého těsta.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme přiměřené množství těsta do tvaru malé placky a pečeme tak dlouho, aby placky byly propečené a zlatavé barvy. Na pánev pokládáme několik placek, pečeme do skončení těsta. Upečené placky do podávání udržujeme teplé.
-
4
Hotové placky naskládáme úhledně na talíře, zvlášť ve vhodné malé misce přidáme jogurt a podáváme.