Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 37 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 502.5 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
-
2
Na teflonové pánvi na 1 lžíci oleje řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme do zapékací mísy vymazané olejem.
-
3
Řízky poklademe plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme zbylým olejem a v silně vyhřáté troubě zrpudka zapečeme.
-
4
Můžeme podávat s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.