Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 502.5 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na teflonové pánvi na 1 lžíci oleje řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme do zapékací mísy vymazané olejem.

  • 3

    Řízky poklademe plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme zbylým olejem a v silně vyhřáté troubě zrpudka zapečeme.

  • 4

    Můžeme podávat s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu