Vepřová pečeně s plněnými paprikami
Suroviny
- 700 g Vepřová krkovička
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 38 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 626.7 mg
- Vláknina 8967.3 mg
- Vitamín A 8967.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 188.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
-
2
Potom přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, když zrůžoví, přilijeme trochu horké vody a za občasného podlévání dopečeme doměkka.
-
3
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme do poloměkka. Nakonec ochutíme octem a lehce promícháme.
-
4
Zelím naplníme očištěné paprikové lusky.
-
5
Měkké maso vyjmeme z pekáče do nahřáté misky. Do pekáče vložíme papriky, přidáme česnek rozetřený se solí a v troubě dusíme asi 15 minut.
-
6
Maso přelijeme šťávou a obložíme plněnými paprikami.