Kuře s bramborami a citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1021.8 mg
- Vláknina 8582.5 mg
- Vitamín A 8582.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky o průměru 1 cm. Jarní cibulku umyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, dáme do ní kuřecí prsa, naskládáme připravené brambory spolu s jarní cibulkou a stálým mícháním zprudka vše ze všech stran opečeme. Potom zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Před dokončením vaření maso a brambory posypeme oreganem, zalijeme citrónovou šťávou, zahřejeme a ihned stáhneme z ohně. Připravené jídlo necháme pod poklicí odpočinout 5 minut a rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.