Kuře s bramborami a citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 30 g Petržel - nať
  • 40 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1021.8 mg
  • Vláknina 8582.5 mg
  • Vitamín A 8582.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky o průměru 1 cm. Jarní cibulku umyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, dáme do ní kuřecí prsa, naskládáme připravené brambory spolu s jarní cibulkou a stálým mícháním zprudka vše ze všech stran opečeme. Potom zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Před dokončením vaření maso a brambory posypeme oreganem, zalijeme citrónovou šťávou, zahřejeme a ihned stáhneme z ohně. Připravené jídlo necháme pod poklicí odpočinout 5 minut a rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu