Balkánský šopský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 16.7 mg
- Draslík 447.2 mg
- Vláknina 4399.8 mg
- Vitamín A 4399.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nastrouháme na jemno. Okurku a rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a plátky. Papriky podélně rozpůlíme, odstraníme jádřince, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na malé proužky.
-
2
Zeleninu dobře promícháme v míse, podle chuti přidáme pepř, sůl a ocet. Jednotlivé porce v servírovacích miskách sypeme nastrouhaným balkánským sýrem.