Balkánský šopský salát

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sýr balkánský
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 447.2 mg
  • Vláknina 4399.8 mg
  • Vitamín A 4399.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme na jemno. Okurku a rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a plátky. Papriky podélně rozpůlíme, odstraníme jádřince, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na malé proužky.

  • 2

    Zeleninu dobře promícháme v míse, podle chuti přidáme pepř, sůl a ocet. Jednotlivé porce v servírovacích miskách sypeme nastrouhaným balkánským sýrem.

Komentáře k receptu