Srbská vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 690 mg
- Vláknina 927.2 mg
- Vitamín A 927.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr jemně nastrouháme.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, ty opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, kostky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. Upečené kostky masa z pánve vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.
-
4
Ve zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, kterou posypeme při míchání mletou paprikou. Chvíli smažíme, pak cibuli přendáme do zapékací mísy k masu a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme, dokud se sýr zcela neroztaví.