Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla
Suroviny
- 100 g Cibule
- 130 g Karotka
- 10 g Nové koření celé
- 20 g Olej olivový
- 1 g Pepř černý celý
- 400 g Sýr Čedar
- 300 g Salsa rajčatová
- 300 g Omáčka Guacamole
- 250 g Chilli omáčka
- 200 g Zakysaná smetana
- 450 g Salát ledový
- 10 g Sůl
- 1200 g Kuře
- 3 ks Bobkový list
- 10 ks Tortilla
- 2 l Voda pitná
- 1.5 kg Kuřecí skelety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1068 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 142.3 mg
- Draslík 1237.8 mg
- Vláknina 35851.9 mg
- Vitamín A 35851.9 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí základ Ambiente [47000]:
-
2
Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
-
3
Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
-
4
Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
-
5
Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
-
6
Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
-
7
Vykuchané kuře omyjeme, osolíme a dáme pomalu „táhnout“ (nesmí se vařit) do kuřecího základu Ambiente. Měkké kuře vyjmeme, necháme vychladnout, opatrně vyjmeme čisté maso, které nakrájíme na tenké nudličky. Kvalitní čedar nastrouháme a promícháme s kuřecím masem.
-
8
Na rozpálený gril nebo tál položíme kukuřičnou tortillovou placku a zprudka ji po obou stranách opražíme. Naplníme směsí čedaru a kuřete, přehneme a prudce zapečeme. Musíme pracovat velmi rychle, tortilla se praží jen několik desítek vteřin, nesmí ztvrdnout a musí i po zapečení zůstat vláčná. Když je quesadilla dozlatova opečená a sýr rozpuštěný, rozkrájíme ji na trojúhelníky, položíme na opraný a osušený ledový salát natrhaný na kousky a ozdobíme zakysanou smetanou.
-
9
Podáváme s omáčkami Tomatová salsa Ambiente, Mexická omáčka Quacamole Ambiente, Salsa chilli Ambiente.