Zvěřinová gulášová polévka
Suroviny
- 600 g Brambory
- 20 g Celer - nať
- 300 g Cibule
- 300 g Kančí maso
- 80 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 3 g Kmín celý
- 3 g Majoránka
- 80 g Sádlo škvařené
- 2 g Bobkový list
- 50 g Paprika mletá sladká
- 80 g Paprika zelená
- 3 g Paprika mletá pálivá
- 5 g Podravka
- 300 g Jelení maso
- 20 g Jíška hotová tmavá
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 50 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 55.4 mg
- Draslík 937.2 mg
- Vláknina 15440.3 mg
- Vitamín A 15440.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.
-
3
Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme.