Balíčky se sardinkámi
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 400 g Sardinky v rajčatové omáčce
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Citrony
- 2 ks Česnek
- 1 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 545.1 mg
- Vláknina 4642.5 mg
- Vitamín A 4642.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme drobně nakrájená rajčata, na tenké plátky rozkrájenou papriku, tence pokrájený česnek. Přidáme kečup, podle chuti přisypeme sůl, pepř, fenykl, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme, podle potřeby případně vmícháme olej.
-
2
Připravíme si čtyři kusy alobalu. Do středu každého položíme filety sardinek, potřeme je olejem, na ně umístíme plátek másla. Do každého balíčku vložíme připravenou zeleninovou směs, důkladně zabalíme.
-
3
Připravené balíčky poklademe na rošt, který vložíme do předehřáté trouby, pečeme přibližně 20 minut.