Zeleninová směs s očky
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
- 300 g Rajčata
- 150 g Sardinky v oleji
- 160 g Žampiony čerstvé
- 200 g Paprika zelená
- 80 g Sardelová očka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 531.9 mg
- Vláknina 8796.1 mg
- Vitamín A 8796.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na osminky, vykrájíme semena, také papriky zbavíme semen a pokrájíme je na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a krájíme na plátky, cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať a tymián nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Sardinky slijeme a vykostíme, očka slijeme. Citron oloupeme, nakrájíme na plátky.
-
2
Cibuli zpěníme na másle, přimícháme žampiony, papriky, česnek, sůl, pepř, tymián a smažíme. Na závěr vmícháme rajčata a vysmažíme šťávu.
-
3
Servírujeme se sardinkami, očky, sypeme petrželovou natí, obkládáme plátky citronu.