Studený čočkový salát s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 259.7 mg
- Vláknina 10153.8 mg
- Vitamín A 10153.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme tymián a povaříme přibližně 40 minut do měkka. Poté scedíme, necháme okapat.
-
2
Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, tamari pastu, nasekanou cibuli, na kousky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a šťávu vymačkanou z citronu. Zálivkou přelijeme horkou čočku, zakryjeme poklicí, necháme marinovat a vychladnout. Rozdělíme do misek a podáváme.