Vepřové maso s paprikou na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Vepřová kýta
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 472.9 mg
  • Vláknina 4410 mg
  • Vitamín A 4410 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    V míse metlou rozmícháme vodu, Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme odležet.

  • 3

    Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na malé kousky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme pokrájenou papriku a společně smažíme ještě přibližně 5 minut. Na závěr za stálého míchání přidáme kmín, Vegetu, cukr a dochutíme octem.

Komentáře k receptu