Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 856.7 mg
- Vláknina 9953.8 mg
- Vitamín A 9953.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.