Huspenina z telecích nožiček
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 5 g Bobkový list
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Nové koření celé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 6 l Voda pitná
- 1 kg Telecí nožičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 8 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 5197.8 mg
- Vitamín A 5197.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso bez kosti nakrájíme na malé kousky a položíme je do většího hrnce. Telecí nožičky důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, přidáme je do hrnce s masem, kam ještě vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici na mírném ohni vaříme přibližně 240 minut. Vaříme tak dlouho, aby se maso oddělovalo od kostí. Dvacet minut před dokončením vaření přisypeme do hrnce polévkovou zeleninu.
-
2
Potom vývar scedíme, nožičky obereme, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru. Přidáme prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, zamícháme. Ještě teplou huspeninu nalijeme na plech nebo na pekáč, který necháme na studeném místě nebo v lednici.
-
3
Ztuhlou hotovou huspeninu krájíme na úhledné porce a na vychlazených mělkých talířích podáváme.