Vepřová žebírka pečená na oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová žebra
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 503.2 mg
  • Vláknina 2749.8 mg
  • Vitamín A 2749.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebírka omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a mírně opepříme.

  • 2

    Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme žebírka po obou stranách doměkka.

  • 3

    Na talířích potřeme žebra máslem, ozdobíme omytým hlávkovým salátem a doplníme dílkem omytého citronu.

  • 4

    Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu