Daňčí guláš na paprice
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
- 300 g Cibule
- 250 g Paprika červená
- 20 g Feferony
- 100 g Chléb konzumní
- 50 g Olej rostlinný
- 3 g Kmín celý
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 50 g Sádlo škvařené
- 20 g Paprika mletá sladká
- 300 g Rohlíky celozrnné
- 3 g Majoránka
- 4 g Koření Zvěřina
- 120 g Protlak rajčatový
- 5 ml Ocet vinný
- 1200 ml Voda pitná
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 22 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 149.8 mg
- Draslík 818.6 mg
- Vláknina 16603 mg
- Vitamín A 16603 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme octem, olejem, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme odležet. Mezitím vykrojíme z paprik jádřince, lusky nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme celý kmín, krátce osmahneme, přidáme kořeněné maso s cibulí, rajčatový protlak a osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, podle chuti dosolíme a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme pokrájené papriky, feferonku, chlebovou střídku, česnek, ovoníme majoránkou a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s tmavým pečivem.