Daňčí guláš na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Dančí maso
  • 300 g Cibule
  • 250 g Paprika červená
  • 20 g Feferony
  • 100 g Chléb konzumní
  • 50 g Olej rostlinný
  • 3 g Kmín celý
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Rohlíky celozrnné
  • 3 g Majoránka
  • 4 g Koření Zvěřina
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 5 ml Ocet vinný
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 149.8 mg
  • Draslík 818.6 mg
  • Vláknina 16603 mg
  • Vitamín A 16603 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme octem, olejem, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme odležet. Mezitím vykrojíme z paprik jádřince, lusky nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme celý kmín, krátce osmahneme, přidáme kořeněné maso s cibulí, rajčatový protlak a osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, podle chuti dosolíme a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme pokrájené papriky, feferonku, chlebovou střídku, česnek, ovoníme majoránkou a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře k receptu