Zapečené těstoviny v domácí pekárně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 198 mg
  • Vláknina 3216.3 mg
  • Vitamín A 3216.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vodě do poloměkka, scedíme a necháme v sítu okapat. Pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme. Šunku pokrájíme na kousky, vajíčka rozšleháme.

  • 2

    V míse těstoviny smícháme s kousky šunky a kolečky pórku, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vajíčky.

  • 3

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten lehce potřeme olejem. Směs těstovin s ostatními surovinami dáme do formy, vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, a pekárnu zapneme.

  • 4

    V průběhu programu asi po 15 minutách zapékání zkontrolujeme. Pokud jsou těstoviny již dostatečně zapečené, program ukončíme a pekárnu vypneme.

  • 5

    Po ukončení programu a vypnutí pekárny vyjmeme formu a zapečené trěstoviny rozdělíme na servírovací talíře. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu