Zapečené těstoviny v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 10 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 198 mg
- Vláknina 3216.3 mg
- Vitamín A 3216.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme ve vodě do poloměkka, scedíme a necháme v sítu okapat. Pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme. Šunku pokrájíme na kousky, vajíčka rozšleháme.
-
2
V míse těstoviny smícháme s kousky šunky a kolečky pórku, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vajíčky.
-
3
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten lehce potřeme olejem. Směs těstovin s ostatními surovinami dáme do formy, vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, a pekárnu zapneme.
-
4
V průběhu programu asi po 15 minutách zapékání zkontrolujeme. Pokud jsou těstoviny již dostatečně zapečené, program ukončíme a pekárnu vypneme.
-
5
Po ukončení programu a vypnutí pekárny vyjmeme formu a zapečené trěstoviny rozdělíme na servírovací talíře. Podáváme teplé.