Zapečené sušené houby s černým kořenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Černý kořen
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 904.7 mg
  • Vláknina 12004.5 mg
  • Vitamín A 12004.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby předem namočíme do vody. Černý kořen očistíme, pokrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, houby a podusíme do měkka. Osolíme, opepříme dle chuti.

  • 2

    Směs přemístíme do olejem vymazané formy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pečeme cca 10 minut. V polovině pečení posypeme strouhankou. Hotový pokrm poklademe vločkami másla, dozdobíme nasekanou petrželkou, teplý podáváme.

Komentáře k receptu