Zapečené sušené houby s černým kořenem
Suroviny
- 300 g Černý kořen
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 hrst Strouhanka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 8 polévková lžíce Houby sušené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 24.6 mg
- Draslík 904.7 mg
- Vláknina 12004.5 mg
- Vitamín A 12004.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby předem namočíme do vody. Černý kořen očistíme, pokrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, houby a podusíme do měkka. Osolíme, opepříme dle chuti.
-
2
Směs přemístíme do olejem vymazané formy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pečeme cca 10 minut. V polovině pečení posypeme strouhankou. Hotový pokrm poklademe vločkami másla, dozdobíme nasekanou petrželkou, teplý podáváme.