Rajčatová polévka krémová s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 117 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 621.7 mg
- Vláknina 9597.3 mg
- Vitamín A 9597.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou zeleninu, tedy oba druhy celerů, mrkev i cibuli pokrájíme na malé kostičky. Do kastrolu vlijeme olej a zeleninové kostičky restujeme, dokud nezískají zlatavou barvu. Omytá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupky. Odstraníme zelenou stopku a dužinu rozkrájíme na kousky. Pokrájené kousky rajčat přidáme k orestované zelenině, zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, potom ztlumíme oheň a necháme mírně probublávat ještě přibližně hodinu. Osolíme, opepříme, poté odstavíme z ohně a zalijeme smetanou. Vlijeme do mixéru, podle chuti přidáme cukr a ocet.