Zapečené vepřové jazyky s paprikami
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 50 g Strouhanka
- 800 g Vepřový jazyk
- 150 g Paprika zelená
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1001 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 64 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 214 mg
- Draslík 2329.9 mg
- Vláknina 24305 mg
- Vitamín A 24305 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové jazyky uvaříme ve vodě doměkka, necháme vychladnout, sloupneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, sůl, pepř, česnek, kmín a osmažíme. Směs zalijeme vývarem z jazyků a na mírném plameni dusíme do poloměkka.
-
3
Do zapékací mísy naskládáme polovinu dušených brambor, na ně položíme plátky jazyků, papriky a rajčata a překryjeme druhou polovinou brambor. V předehřáté troubě směs pečeme zhruba 20 minut.