Bábovka z těsta, připraveného v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 16 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 143.6 mg
- Draslík 186.1 mg
- Vláknina 6366.7 mg
- Vitamín A 6366.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu smíchaný krupicový a vanilkový cukr.
-
2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko.
-
4
Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu z ní vyjmeme a těsto přemístíme do vymazané formy na bábovku. Bábovkovou formu s těstem dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 25 minut, až má zlatavou barvu.
-
5
Po upečení necháme mírně vychladnout, pak ji opatrně z formy vyklepneme a necháme vychladnout úplně.