Kulajda s liškami
Suroviny
- 100 g Brambory
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Houby sušené
- 150 g Lišky čerstvé
- 50 g Jíška instantní
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 31 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 394 mg
- Draslík 1387.7 mg
- Vláknina 8749.5 mg
- Vitamín A 8749.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.
-
2
Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.
-
3
Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.
-
4
Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.