Fusilli s plody moře
Suroviny
- 250 g Majonéza
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 4 ks Ředkvička
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 4 l Voda pitná
- 1 kg Mořské plody mix
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 54 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.2 mg
- Vláknina 9180 mg
- Vitamín A 9180 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme do velké mísy a promícháme s 1-2 lžícemi majonézy. Těstoviny necháme za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu.
-
2
Petrželku a estragon opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. V misce smícháme estragon, petrželku, cayenský pepř, citronovou šťávu, zbytek majonézy a vše dobře promícháme.
-
3
Očistíme a omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na tenké plátky. Omyjeme papriku a nakrájíme ji na tenké nudličky.
-
4
Vařené mořské plody pokrájíme na menší kousky. Ředkvičky, papriku a pokrájené mořské plody přidáme k těstovinám, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Vmícháme majonézu s estragonem, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu odležet. Pokud je salát příliš suchý, můžeme do něj podle chuti ještě přimíchat citronovou šťávu nebo majonézu.