Fusilli s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Majonéza
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Mořské plody mix
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1005 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.2 mg
  • Vláknina 9180 mg
  • Vitamín A 9180 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme do velké mísy a promícháme s 1-2 lžícemi majonézy. Těstoviny necháme za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 2

    Petrželku a estragon opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. V misce smícháme estragon, petrželku, cayenský pepř, citronovou šťávu, zbytek majonézy a vše dobře promícháme.

  • 3

    Očistíme a omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na tenké plátky. Omyjeme papriku a nakrájíme ji na tenké nudličky.

  • 4

    Vařené mořské plody pokrájíme na menší kousky. Ředkvičky, papriku a pokrájené mořské plody přidáme k těstovinám, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Vmícháme majonézu s estragonem, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu odležet. Pokud je salát příliš suchý, můžeme do něj podle chuti ještě přimíchat citronovou šťávu nebo majonézu.

Komentáře k receptu