Zapečené ravioli s antipasti
Suroviny
- 100 g Mandle
- 200 g Sýr Parmezán
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Ravioli
- 200 g Antipasti
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tresť mandlová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šalvěj sušená
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 47 g
- Sodík 2244 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 457.1 mg
- Vláknina 8789.8 mg
- Vitamín A 8789.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené ravioli scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).
-
2
Tvrdý pikantní sýr nastrouháme. Připravíme hrnec, ve kterém za míchání ohříváme rajčata i se šťávou, přidáme nakládané míchané antipasti a mandlové aroma. Ohříváme, dokud se sýr nezačne tavit. Vše dochutíme solí, pepřem a drcenou šalvějí.
-
3
Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem a vyložíme vařenými ravioli.
-
4
Ravioli poklademe směsí zeleniny a rajčat, rovnoměrně rozprostřeme. Navrch nasypeme plátky mandlí a vločky másla. Vložíme do horní části trouby, zapékáme 5-6 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, ravioli upravíme na talíře a podáváme.