Pěna z borůvek a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 132.3 mg
- Vláknina 5076.8 mg
- Vitamín A 5076.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout.
-
2
V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu.