Bramboráčky s restovaným tuňákem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 650 g Tuňák obecný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.06 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Džem brusinkový
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Řeřicha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 502.8 mg
- Vláknina 2812.2 mg
- Vitamín A 2812.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme.
-
2
Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem.
-
3
Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme.