Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 41 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 159 mg
- Vláknina 3225 mg
- Vitamín A 3225 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou.
-
2
Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme.