Ovesné pečené kostky
Suroviny
- 50 g Vločky ovesné
- 130 g Cukr třtinový
- 150 g Cukr krupice
- 60 g Máslo čerstvé
- 3 g Vanilkový lusk
- 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 g Soda jedlá
- 2 g Sůl
- 4 g Skořice mletá
- 3 g Nové koření mleté
- 3 g Muškátový oříšek
- 4 g Pomerančová kůra
- 250 g Zmrzlina kávová
- 250 ml Voda pitná
- 150 ml Jogurt nízkotučný
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 18 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 271.2 mg
- Vláknina 6604.8 mg
- Vitamín A 6604.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
-
2
V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet.
-
3
Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka.
-
4
Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.
-
5
Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny.