Máslové cukroví s angreštem a skořicovou polevou
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná
- 50 g Cukr moučkový
- 150 g Margarín
- 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 hrst Angrešt
- 0.25 l Mléko - podmáslí
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 14 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 251.1 mg
- Vitamín A 251.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl a promícháme. Přidáme studený margarín a ručním šlehačem nebo v mixéru uhněteme. Poté přilijeme podmáslí, přisypeme angrešt, nastrouhanou pomerančovou kůru a důkladně promícháme.
-
2
Z těsta vytvarujeme kouli a rozpůlíme. Na pomoučeném vále ho rozválíme na dva pláty a z každého vykrojíme 8 kousků. Ty přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 12-15 minut dozlatova.
-
3
Mezitím připravíme polevu. V misce rozmícháme smetanu se skořicí a cukrem. Cukroví po vyjmutí z trouby potřeme polevou, necháme ji ztuhnout a podáváme.