Domácí rybí vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 10 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 13.2 mg
- Draslík 1129.8 mg
- Vláknina 14066.5 mg
- Vitamín A 14066.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme rybí kosti.
-
2
Rozpustíme v hrnci máslo, opečeme nakrájený pórek, cibuli, žampiony, petržel, fenykl, přidáme rybí kosti a chvíli necháme prohřát. Zastříkneme bílým vínem, pomalu víno vyvaříme a poté zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a ztlumíme.
-
3
Vložíme bouquet garni, plátky citronu, pepř, necháme 25 minut táhnout.
-
4
Nakonec vývar scedíme.