Omáčka estragonová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Estragon
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 34.1 mg
  • Draslík 461.3 mg
  • Vláknina 2317.8 mg
  • Vitamín A 2317.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Přiléváme za stálého míchání vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut zvolna. Přidáme do omáčky smetanu, provaříme, odstavíme a přidáme nasekaný estragon.

  • 2

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu