S čočkou parmice
Suroviny
- 100 g Čočka zelená Puy
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Parmice
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 1004.1 mg
- Vláknina 8811.5 mg
- Vitamín A 8811.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Omyjeme papriky, dáme je do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme olej, rozmarýn a pečeme 9 minut. Papriky vyndáme, vložíme je do misky a zakryjeme fólií, aby se zapřily. Poté je oloupeme, nakrájíme, osolíme a očesnekujeme.
-
2
V osolené vodě uvaříme čočku s tymiánem. Scedíme, smícháme s balzamikovým octem a olejem.
-
3
Omyjeme a osušíme parmici, osolíme ji a opečeme ve woku na olivovém oleji kůží dolů 4 minuty. Poté obrátíme a ještě 1 minutu opékáme. Na pánev přidáme prohřát papriky.
-
4
Upečenou rybu položíme na talíř na čočku s upečenou paprikou a zakápneme olivovým olejem.