S čočkou parmice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka zelená Puy
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Parmice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1004.1 mg
  • Vláknina 8811.5 mg
  • Vitamín A 8811.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 200°C. Omyjeme papriky, dáme je do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme olej, rozmarýn a pečeme 9 minut. Papriky vyndáme, vložíme je do misky a zakryjeme fólií, aby se zapřily. Poté je oloupeme, nakrájíme, osolíme a očesnekujeme.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme čočku s tymiánem. Scedíme, smícháme s balzamikovým octem a olejem.

  • 3

    Omyjeme a osušíme parmici, osolíme ji a opečeme ve woku na olivovém oleji kůží dolů 4 minuty. Poté obrátíme a ještě 1 minutu opékáme. Na pánev přidáme prohřát papriky.

  • 4

    Upečenou rybu položíme na talíř na čočku s upečenou paprikou a zakápneme olivovým olejem.

Komentáře k receptu