Pikantní plněné bramborové placky
Suroviny
- 500 g Brambory
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Sýr Eidam cihla 30%
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 500 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 200 g Kečup ostrý
- 100 g Omáčka k masu česneková
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 3 l Voda pitná
- 0.01 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Kuřecí prsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 23 g
- Sodík 919 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 120.8 mg
- Draslík 1513.5 mg
- Vláknina 16450.4 mg
- Vitamín A 16450.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vmícháme na tenké proužky nakrájené maso, opékáme, aby se zatáhlo maso, přidáme kečup ostrý, česnekovou omáčku, vsypeme scezené pikantní fazole a za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut doměkka. Potom ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, chilli koření, zamícháme, odstavíme z ohně a udržujeme teplé.
-
2
Příprava placek: brambory se slupkou vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme je doměkka asi 30 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál, přidáme mouku, kypřící prášek, sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme do dlouhé rolády. Nožem ukrajujeme kusy těsta, které rozválíme na plát o velikosti pánve, na které budeme placky péct.
-
3
Pánev mírně potřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni připravenou placku, kterou pečeme z jedné strany a po otočení dopečeme z druhé strany. Pečení opakujeme do skončení těsta. Placky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití.
-
4
Opečené bramborové placky rozložíme podle porcí na talíře, naplníme připravenou masovou směsi, kterou posypeme nastrouhaným sýrem, naplněnou placku zavineme a podáváme.