Zvěřina na portském
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 46 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 156.4 mg
- Vláknina 1020.5 mg
- Vitamín A 1020.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme divoké kachny, pomeleme stehna a smícháme s vejci, smetanou, solí a pepřem. Směsí potřeme prsa, zabalíme do těsta a opečeme po všech stranách na másle.
-
2
Dohněda opečeme kosti na oleji a nakrájenou cibuli, přidáme vývar a 45 minut vaříme. Omáčku scedíme a povaříme, než začne houstnout.
-
3
Kachnu dáme dopéct do trouby na 12 minut při teplotě 170°C.
-
4
Kachnu podáváme přelitou omáčkou.